Kako pričati o nasilju u mladenačkim vezama?  – edukacija za nastavnike/ice

Nastavljamo s organiziranjem online edukacija na različite teme. U prosjeku organiziramo 2 – 3 online edukacije mjesečno, koje vode iskusni_e treneri_ce GOOD inicijative (50-ak organizacija civilnog društva koje se zalažu za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u sustav formalnog obrazovanja), na teme koje su birali upravo odgojno-obrazovni stručnjaci.

Kroz prošle cikluse nastavnici_e i stručni_e suradnici_e istakli su da su im potrebna znanja vezana uz sadržaje prevencije nasilja te sukladno tome ovaj put organiziramo edukaciju na temu “Kako pričati o nasilju u mladenačkim vezama?”

Nakon edukacije sudionici_e će:

– znati definirati različite vrste i oblike nasilja, posebice među mladima

– biti upoznati s primjerima nasilja u svakodnevnom životu mladih

– biti upoznati i znati primijeniti različite interaktivne metode i vježbe s ciljem prevencije nasilja i podizanja svijesti o nasilju među mladima

– moći prepoznati neke od nasilnih ponašajnih obrazaca među mladima

– biti informirani o tome gdje se sve mladi mogu obratiti za pomoć i psihološku podršku ukoliko su preživjeli ili preživljavaju nasilje


Edukacija će se održati u četvrtak, 10.06.2021. u 18.00 sati pomoću ZOOM platforme te je namijenjena prvenstveno stručnim suradnicima_ama, a potom nastavnicima_ama. Edukaciju će provesti Lorena Zec i Mirela Pašić iz Centra za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka (članica GOOD inicijative).


Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (10. lipnja).

Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijave do srijede 9. lipnja na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-c94cS9cfSylHATwKUkFSPQcRnDset2ZF485vICQc6MLCeA/viewform