siječanj, 2020

25sijCijeli dan26Dan vjerskih sloboda (posljednja subota u siječnju)Istražite društvene sustave u kojima su vjerske slobode bile ograničene. Razgovarajte o tome što vama znači slobodno izražavati svoju vjeru te o pojmovima ekumenizma i međuvjerske suradnje. Saznajte kome se u Hrvatskoj možete javiti ukoliko ste u svakodnevnom životu dovedeni u nepovoljniji položaj zbog svoje pripadnosti određenoj vjerskoj zajednici ili zbog nereligioznih uvjerenja.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 11 – Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, prilagodljivim i održivim

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Opća deklaracija o ljudskim pravima:

Članak 18. Svatko ima pravo na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi; to pravo uključuje slobodu promjene vjeroispovijedi ili uvjerenja i slobodu da pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoju vjeroispovijed ili uvjerenje bogoslužjem, poučavanjem, praktičnim vršenjem i obredima.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Istražite društvene sustave u kojima su vjerske slobode bile ograničene. Razgovarajte o tome što vama znači slobodno izražavati svoju vjeru te o pojmovima ekumenizma i međuvjerske suradnje. Saznajte kome se u Hrvatskoj možete javiti ukoliko ste u svakodnevnom životu dovedeni u nepovoljniji položaj zbog svoje pripadnosti određenoj vjerskoj zajednici ili zbog nereligioznih uvjerenja.

X