rujan, 2021

20ruj(ruj 20)00:0026(ruj 26)00:00Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)Razmislite o aktivnostima koje biste mogli organizirati  i provesti u svojoj školi i/ili lokalnoj zajednici a tiču se nekih od ciljeva održivog razvoja. Posjetite stranicu organizacije Odraz, inspirirajte se radom drugih i prijavite svoje aktivnosti u Europski tjedan!  Pogledajte animirani film „Planet u glavu“ o tome što su sve komponente održivog razvoja!

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Od 2015. godine obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Beču.

ODRAZ – Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj*. Iako se inače obilježava krajem svibnja i početkom lipnja, 2021. godine, kao i 2020., se zbog Covid-19 pandemije odgodio za rujan.

*https://www.odraz.hr/novosti/odraz-ove-vijesti/europski-tjedan-odrzivog-razvoja-2021/

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Razmislite o aktivnostima koje biste mogli organizirati  i provesti u svojoj školi i/ili lokalnoj zajednici a tiču se nekih od ciljeva održivog razvoja. Posjetite stranicu organizacije Odraz, inspirirajte se radom drugih i prijavite svoje aktivnosti u Europski tjedan! 

Pogledajte animirani film „Planet u glavu“ o tome što su sve komponente održivog razvoja!

Proučite publikaciju “Vrline znanja: škole kao pokretači zajednice”

X