rujan, 2022

18ruj(ruj 18)00:0008lis(lis 8)23:59Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)Razmislite o aktivnostima koje biste mogli organizirati  i provesti u svojoj školi i/ili lokalnoj zajednici a tiču se nekih od ciljeva održivog razvoja. Posjetite stranicu organizacije Odraz, inspirirajte se radom drugih i prijavite svoje aktivnosti u Europski tjedan!  Pogledajte animirani film „Planet u glavu“ o tome što su sve komponente održivog razvoja!

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Od 2015. godine obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Beču.

ODRAZ – Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj*. Iako se inače obilježava krajem svibnja i početkom lipnja, 2020. se godine zbog Covid-19 pandemije odgodio za rujan.

http://www.odraz.hr/hr/novosti/odraz-ove-vijesti/sudjelujte-u-europskom-tjednu-odrzivog-razvoja-uzivo-ili-virtualno-i-budite-odrzivi

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Razmislite o aktivnostima koje biste mogli organizirati  i provesti u svojoj školi i/ili lokalnoj zajednici a tiču se nekih od ciljeva održivog razvoja. Posjetite stranicu organizacije Odraz, inspirirajte se radom drugih i prijavite svoje aktivnosti u Europski tjedan! 

Pogledajte animirani film „Planet u glavu“ o tome što su sve komponente održivog razvoja!

Proučite publikaciju “Vrline znanja: škole kao pokretači zajednice”

X