studeni, 2022

20stuCijeli danMeđunarodni dan djetetaKroz igrokaz u skupinama predstavite po jedno dječje pravo iz Konvencije o pravima djeteta. Odigrajte igricu o dječjim pravima - „Čovječe, ispravi se“ na stranicama UNICEFa. Pogledajte kratki dokumentarni film ‘’My Dream is to Live in Safety’’ o dječaku Mas’oudu koji živi u izbjegličkom kampu Jazalon u Ramalli, Palestina. Prokomentirajte što vas je najviše dojmilo u dokumentarcu i napišite zajednički ili svatko za sebe pismo podrške djeci koja žive u kampu.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 16 – Promicati, u svrhe održivog razvoja, miroljubiva i uključiva društva, osigurati pristup pravosuđu za sve i izgraditi učinkovite, odgovorne i uključive institucije na svim razinama

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Međunarodni dan djeteta ustanovljen je 1954. godine i svake se godine obilježava s ciljem poticanja zajedništva, boljeg razumijevanja i dobrobiti djece. Na taj je dan Generalna skupština UN-a usvojila i najvažnije dokumente vezane za zaštitu djece: 1959. Deklaraciju o pravima djeteta te 1989. Konvenciju o pravima djeteta.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Kroz igrokaz u skupinama predstavite po jedno dječje pravo iz Konvencije o pravima djeteta.

Odigrajte igricu o dječjim pravima – „Čovječe, ispravi se“ na stranicama UNICEFa.

Pogledajte kratki dokumentarni film ‘’My Dream is to Live in Safety’’ o dječaku Mas’oudu koji živi u izbjegličkom kampu Jazalon u Ramalli, Palestina.

Prokomentirajte što vas je najviše dojmilo u dokumentarcu i napišite zajednički ili svatko za sebe pismo podrške djeci koja žive u kampu.

Pisma možete poslati elektronskim putem na mail adresu Lajee Centra za izbjeglice info@lajee.org

X