rujan, 2019

21rujCijeli danMeđunarodni dan miraIstražite koliko se ratova trenutno vodi i među kojim državama ili narodima? Osmislite poruke koje bi doprinjele većem miru u RH. Diskutirajte u razredu što bi doprinjelo većem miru u RH.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 16 – Promicati, u svrhe održivog razvoja, miroljubiva i uključiva društva, osigurati pristup pravosuđu za sve i izgraditi učinkovite, odgovorne i uključive institucije na svim razinama

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Diljem svijeta 21. rujna se obilježava Međunarodni dan mira. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Međunarodni dan mira utemeljila je Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama.

Međunarodni dan mira omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Nakon rasprava o uvođenju Dana mira i tome što bi on trebao predstavljati zaključeno je da će on postojati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Istražite koliko se ratova trenutno vodi i među kojim državama ili narodima?

Osmislite poruke koje bi doprinijele većem miru u RH.

Diskutirajte u razredu što bi doprinijelo većem miru u RH.

Pročitajte i analizirajte fanzin ZAGREBiMIR posvećen Međunarodnom danu mira i diskutirajte o tome što je mir i aktivizmu za mir.

X