listopad, 2022

05lisCijeli danSvjetski dan učiteljaRazgovarajte o tome tko bi od vas u razredu želio biti učitelj? Zašto ili pak zašto ne? Kakav je status učitelja u Hrvatskoj? U sandučić povjerenja napišite pozitivne poruke učiteljima/cama koje su vas inspirirale.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 4 – Osigurati uključivo i pravedno kvalitetno obrazovanje te promicati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prilika da se pokaže kako se rad učitelja i nastavnika smatra jednim od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.
Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za obrazovne radnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti, izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Razgovarajte o tome tko bi od vas u razredu želio biti učitelj? Zašto ili pak zašto ne? Kakav je status učitelja u Hrvatskoj?

U sandučić povjerenja napišite pozitivne poruke učiteljima/cama koje su vas inspirirale.

X