Kako uvesti zero waste teme u nastavu? – edukacija za nastavnike/ice

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih. Ovaj put organiziramo edukaciju na ponešto drugačiju temu nego obično, a to je “Kako uvesti zero waste teme u nastavu?”.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:

  • biti upoznate/i sa zero waste konceptom i ciljevima održivog postupanja s otpadom (smanjenje nastanka otpada, ponovna upotreba, odvojeno prikupljanje i kompostiranje)
  • upoznati metode za rad s učenicima s ciljem promjene svakodnevnih navika u postupanju s otpadom (npr. organizacija sajma razmjene bez novaca, kutka za dijeljenje i sl.)
  • naučiti u praksi provesti jedan primjer ponovne uporabe otpada

Edukacija će se održati u četvrtak, 7.10.2021. od 18.00 do 20.00 sati na ZOOM platformi te je namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima. Edukaciju će provesti Irena Burba i Nina Brnić iz udruge Zelena Istra (članica GOOD inicijative).

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (7. listopada). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 6. listopada na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmscjTIPj2M6OvSbOsqBp046zBc_X8vnIgL9qMXvPMitmTPw/viewform