Nacionalna konferencija o volontiranju mladih u sustavu odgojno-obrazovnih ustanova

Nacionalna konferencija o volontiranju mladih u sustavu odgojno-obrazovnih ustanova „Pokreni sebe, promijeni svijet“ održana je u ponedjeljak 22. rujna u Zagrebu u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara i Volonterskog centra Zagreb. Svoja su iskustva kroz osobne priče iznijeli mladi volonterke i volonteri te koordinatori volontera, govoreći o dobroj praksi volonterskih programa u njihovim školama i ostalim ustanovama diljem Hrvatske.

 

Tematski se konferencija oslonila na raspon potencijala volontiranja za doprinos izrastanju mladih ljudi u aktivne i svjesne građane spremne i sposobne preuzeti odgovornost za promjene, izazove i razvoj našeg društva kao i za svoj vlastiti, kako osobni tako i profesionalni razvoj, odnosno različitih oblika praktične primjene građanskog odgoja.

 

Emina Bužinkić iz GOOD Inicijative predstavila je inicijativu za kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatski obrazovni sustav. Konferencija je okupila dionike ključne za unaprjeđenje volonterstva u Hrvatskoj te zajedničko promišljanje i dijalog o ulozi odgojno-obrazovnih ustanova u uključivanju mladih u društvene procese kroz volontiranje.