Iz moje perspektive: Petra Mihaljević, studentica logopedije iz Splita

Zašto ja smatram da je važno uvesti građanski odgoj i obrazovanje?

petram
Petra Mihaljević, Splićanka u Zagrebu, studentica logopedije i predana volonterka

Kao mlada osoba koja studira te je na dnevnoj bazi okružena također mladim ljudima koji također studiraju, uvidjela sam, te se također iznenadila razinom neinformiranosti, ali, prema mome mišljenju, još gore, nezainteresiranosti tih istih ljudi naspram stvari koje ih okružuju te ih se i te kako tiču.

Pri tome prvenstveno mislim na politiku, ali i općenito društvena događanja unutar vlastite države, a da ne govorim šire. Stječem dojam da mladi imaju sliku društva ali i struktura koje upravljaju istim kao suviše kompleksnim pitanjima o kojima prvenstveno imaju jako malo saznanja, ali i još manje interesa, uvjereni da su oni posve nebitan čimbenik u svemu tome te „ionako ne mogu ništa promijeniti“.

Upravo zbog toga te zbog mnogih drugih razloga smatram da je krajnje vrijeme i nužda za uvođenjem građanskog odgoja i obrazovanja. Mladi ljudi, ali i svi ostali članovi društva jesu značajni i jesu ti koji samom činjenicom da su njegov dio imaju pravo aktivnog sudjelovanja u njemu, iznošenja svoga mišljenja te donošenja promjena ili bivanja dijelom istih.

Preduvjet svemu tome jest znanje odnosno sustavna informiranost o svijetu oko sebe na različitim planovima (političkom, gospodarskom, kulturalnom itd.), razvijajući kritičko mišljenje te vlastite stavove utemeljene na upoznatosti s temom i činjenicama.

Iz moje perspektive: Petra Mihaljević, studentica logopedije iz Splita

POVRATAK NA BLOG: “Iz moje perspektive”