GOOD školica: LGBTIQ+ teme u nastavi – primjeri praktičnih vježbi

Dragi nastavnici i stručni suradnici,

Nastavljamo s novom GOOD Školicom, prateći vaše interese i potrebe. Tema koju smo odabrali za našu sljedeću radionicu je ” LGBTIQ+ teme u nastavi: primjeri praktičnih vježbi”.

Znamo da sve više učitelja i stručnih suradnika želi bolje razumijeti i uključit LGBTIQ+ teme u svoj rad. Stoga smo odlučili posvetiti ovu radionicu upravo tome – kako razgovarati s učenicima o LGBTIQ+ temama i kako te teme učiniti važnim dijelom obrazovnog iskustva.

Naša radionica će se održati u srijedu, 11. listopada, od 15:00 do 17:00 sati na platformi ZOOM. Cilj nam je pružiti vam alate i informacije koje će vam pomoći da se bolje nosite s LGBTIQ+ temama u nastavi, stvarajući inkluzivno okruženje za sve učenike.

Tijekom radionice, fokusirat ćemo se na praktične vježbe koje možete koristiti u svojim učionicama. Proučit ćemo ukratko kako LGBTIQ+ teme trenutno stoje u hrvatskom obrazovnom sustavu, podijeliti primjere iz prakse i zajedno proći kroz jednu vježbu koja se može koristiti u različitim elementima vašeg rada.

Edukaciju će provesti predstavnice udruge Dugine obitelji, stručnjakinje s višegodišnjim iskustvom u provođenju edukacija koje pokrivaju LGBTIQ+ teme. Sudionici će imati priliku postavljati pitanja i sudjelovati u raspravi kako bi stekli dublje razumijevanje ove važne teme.

Molimo vas da unaprijed postavite pitanja na koja želite odgovore tijekom edukacije. Edukacija će biti prvenstveno namijenjena odgojno-obrazovnim djelatnicima srednjih škola, a isti će imati prednost pri selekciji.

Nakon selekcije, odabrane sudionike obavijestit ćemo o njihovom sudjelovanju i poslati poveznicu za pristup ZOOM sesiji na dan održavanja edukacije. Za sudjelovanje na edukaciji izdavat ćemo potvrde.

Veselimo se vašem sudjelovanju i zajedničkom radu na stvaranju inkluzivnih učionica.

Prijaviti se možete do 11.10. do 12.00 sati na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedDkkuvX43wnXVz5Uf36PSqyWggGMR8LHm_90dpPXl9f6naw/viewform

Edukacija je omogućena kroz projekt “Moja dugina obitelj”. Projekt “Moja dugina obitelj” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Više o projektu možete pronaći ovdje.