GOOD školica: Special edition!

Predavanje1: Provedba međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj

Predavanje 2: Mladi i influenceri – uloga škole

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e putem prijavnica na nove edukacije, ali i putem evaluacija već održanih.

Ovaj put imamo special edition GOOD školice – 2 predavanja u 1!

Prvi dio GOOD školice: Provedba međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje u RH. Od 2019. godine u osnovnim i srednjim školama provodi se sedam međupredmetnih tema od kojih je građanski odgoj i obrazovanje jedna od njih. Ovo predavanje donosi nalaze istraživanja koje je provela GOOD inicijativa o provedbi te međupredmetne teme. Riječ je o kvalitativnom istraživanju u čijoj su provedbi sudjelovali/e nastavnici/e iz različitih gradova Hrvatske.

Drugi dio GOOD školice: Medijska pismenost. Jedno od područja znanja za kojim se pokazala potreba u prethodnim evaluacijama je medijska pismenost. Jedan od aspekata medijske pismenosti koji je često zanemaren, nepoznat i zbunjujuć je odnos mladih prema influencerima i njihovom sadržaju, stoga je tema sljedeće GOOD školice “Mladi i influenceri – uloga škole”.

Nakon predavanja sudionici i sudionice moći će:
1. definirati ključne pojmove i procese povezane s influencerima te njihovim poslom
2. navesti i ispraviti najčešće miskoncepcije koje učenici imaju u vezi s influencerima
3. utemeljeno na znanstvenim dokazima objasniti uzroke i karakteristike smetnji psihičkog zdravlja povezane s konzumacijom influencerskog sadržaja
4. primijeniti smjernice za edukaciju o influencerima u nastavi

Predavanje 1 će održati doc. dr. sc. Marko Kovačić, pred., prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Veleučilišta Edward Bernays a predavanje 2 će provesti Alma Džafić, asistentica za projekte u Hrvatskom debatnom društvu.

GOOD školica će se održati u srijedu, 15. ožujka od 15:30 do 17:30 sati na Zoom platformi, a broj sudionika nije ograničen.
Sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (15. ožujka). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijave na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-sB65aczYZJYHhxZwGu9lweBbIg0z6-RbQZiZLNoHb3JPDg/viewform?fbclid=IwAR2jBCW97AbbTh35rXZzMTGCjkYt2Ej8vXhswMq2yE6n9QrK0gBcb1ZzYhw