PIŠIMO premijeru Plenkoviću: neka se jasno očituje na zahtjeve koje mu je uputilo 30 000 građana!

S obzirom na to da se premijer još nije oglasio oko zahtjeva koje mu je jučer u Zagrebu i još 7 gradova u Hrvatskoj uputilo preko  30 000 građana i građanki pozivamo vas da nakon jučerašnjeg glasnog otpora na ulici pošaljete i e-mail premijeru Plenkoviću, facebook poruku ili tweet sa zahtjevima iznesenima na prosvjedu. Neka se jasno i nedvosmisleno  izjasni kakav obrazovni sustav želi!

Primjer teksta pisma možete pronaći pri dnu ove stranice (i slobodno ga možete plag…, ovaj, kopirati i izmjeniti prema vlastitim željama), ili možete koristiti obrazac za automatsko slanje e-pošte.


Obrazac za automatsko slanje e-pošte


Upišite svoje podatke u prva tri polja (ime, prezime, Vaša e-mail adresa), izmjenite pismo ukoliko želite, i pošaljite automatski na premijerove adrese!

[emailpetition id=”1″]


Primjer teksta pisma


Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Sudjelovanjem na prosvjedu 1. lipnja 2017. godine pokazali smo svoje nezadovoljstvo načinom na koji se nastoji manipulirati obrazovnim politikama. U osam gradova je više od 30 000 ljudi jasno poručilo da želi promjene temeljene na stručnosti, otvorenosti i uključivosti.

Oni su stali ispred jasno formuliranih poruka i zbog toga od Vas zahtijevam:

  1. Razrješenje ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića
  2. Razrješenje voditeljice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Dijane Vican
  3. Ponavljanje javnog natječaja za odabir članova Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme na transparentan i otvoren način

Propusti, neprofesionalnost, netransparenstnost i pogodovanje marginalnim političkim skupinama su obezvrijedili temeljne europske vrijednosti te kontinuirano onemogućuju uspostavu suvremenog sustava znanosti, odgoja i obrazovanja. Donesite odluku i pokažite kakva je Vaša vizija ovog sustava.