ožujak, 2023

20ožuCijeli danMeđunarodni dan srećeOpiši što je iz tvoje perspektive sretan život! Istraži kako se računa indeks sreće država i koje su države osobito visoko rangirane. Što tome doprinosi? Istraži što je to Hygge, Sisu, Craic, Ubuntu i na koje se zemlje odnosi.

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Opća skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji 66/281 od 12. srpnja 2012. proglasila je 20. ožujkom Međunarodnim danom sreće, prepoznajući važnost sreće i blagostanja kao univerzalne ciljeve i težnje u životima ljudi širom svijeta i važnost njihovog prepoznavanja u ciljevima javnih politika. Također je prepoznala potrebu za uključivijim, pravednijim i uravnoteženijim pristupom gospodarskom rastu koji promiče održivi razvoj, iskorjenjivanje siromaštva, sreću i dobrobit svih naroda*.

U kontekstu Agende 2030. za održivi razvoj, ostvarivanje svih Ciljeva održivog razvoja preduvjet je pružanja prilike ljudima da žive sretne i dostojanstvene živote.

*prevedeno sa stranice: https://www.un.org/en/observances/happiness-day

 

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Opiši što je iz tvoje perspektive sretan život! Istraži kako se računa indeks sreće država i koje su države osobito visoko rangirane. Što tome doprinosi?

Istraži što je to Hygge, Sisu, Craic, Ubuntu i na koje se zemlje odnosi.

X