lipanj, 2023

03lipCijeli danSvjetski dan biciklaIstražite što je Biciklopopravljaona i zašto je dobila nagradu za socijalne inovacije SozialMarie. Istražite infrastukturu za bicikliranje (ima li staza, gdje nedostaju i sl.), izradite prijedlog poželjne rute u vašem gradu ili okolici. Pošaljite prijedlog gradskoj upravi.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 11 – Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, prilagodljivim i održivim

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

U travnju 2018. godine Opća skupština UN-a 3. lipnja proglasila je Svjetskim danom bicikla. U rezoluciji se između ostalog „potiče zainteresirane strane da naglase i unaprijede korištenje bicikala kao sredstva za poticanje održivog razvoja, jačanja obrazovanja, uključujući tjelesnog odgoja, za djecu i mlade, promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti, promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja i olakšavanja društvene inkluzije i kulture mira.“ (A/RES/72/272)

 

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Istražite što je Biciklopopravljaona i zašto je dobila nagradu za socijalne inovacije SozialMarie. Istražite infrastukturu za bicikliranje (ima li staza, gdje nedostaju i sl.), izradite prijedlog poželjne rute u vašem gradu ili okolici. Pošaljite prijedlog gradskoj upravi.

X