lipanj, 2022

20lipCijeli danSvjetski dan izbjeglicaSaznajte što je to “Nansenova putovnica”. Osmislite neki javni događaj, prijavite ga Centru za mirovne studije u svibnju i pridružite se Tjednu IZBJEGLICAma!

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 10 – Smanjiti nejednakosti unutar i između država

Globalni cilj za održivi razvoj 16 – Promicati, u svrhe održivog razvoja, miroljubiva i uključiva društva, osigurati pristup pravosuđu za sve i izgraditi učinkovite, odgovorne i uključive institucije na svim razinama

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Svjetski dan izbjeglica obilježava se 20. lipnja s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove zbog straha od proganjanja. Prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice (UNHCR), u svijetu je trenutno 65.6 milijuna prisilno raseljenih osoba. Republika Hrvatska je dosad primila malen broj izbjeglica te se stavovi građana polariziraju oko uključivanja izbjeglica u društvo. Naum obilježavanja ovo dana je podignuti svijest političara, javnosti i stanovnika o položaju izbjeglica kroz razne forme: javne rasprave, medijske konferencije, kulturne događaje i slično*.

Prilagođeno sa: https://www.cms.hr/hr/azil-i-integracijske-politike/ukljucite-se-u-8-tjedne-izbjeglicama

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Saznajte što je to “Nansenova putovnica”.
Osmislite neki javni događaj, prijavite ga Centru za mirovne studije u svibnju i pridružite se Tjednu IZBJEGLICAma!

X