veljača, 2023

13veljCijeli danSvjetski dan radijaIstražite kako i kada je nastao radio. Koja je pjesma prva emitirana na radiju? Proučite što je ZAMP. Istražite Radio 101 i zašto je 20. studeni 1996. važan datum za taj radio.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 16 – Promovirati miroljubiva i uključiva društva za održivi razvoj, osigurati pristup pravdi za sve i izgraditi učinkovite, odgovorne i uključive institucije na svim razinama

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Radio je snažan medij za slavljenje čovječanstva u svoj njegovoj raznolikosti i predstavlja platformu za demokratski diskurs. Na globalnoj razini radio je i dalje najkonzumiraniji medij. Ima jedinstvenu sposobnost da dopre do najšire publike. To znači da radio može oblikovati iskustvo različitosti društva, predstavljati sve glasove i omogućiti da se čuju. Radijske postaje trebaju služiti različitim zajednicama, nudeći širok izbor programa, gledišta i sadržaja, te odražavati raznolikost publike u svojim organizacijama i aktivnostima.

Svjetski dan radija proglašen je 2011. godine od strane država članica UNESCO-a, a usvojen od Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2012. kao Međunarodni dan.

Preuzeto i prevedeno sa: https://en.unesco.org/commemorations/worldradioday

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Istražite kako i kada je nastao radio. Koja je pjesma prva emitirana na radiju?

Proučite što je ZAMP.

Istražite Radio 101 i zašto je 20. studeni 1996. važan datum za taj radio.

X