ožujak, 2020

22ožuCijeli danSvjetski dan vodaNapišite sastavak ili kratku priču ispričanu iz perspektive jedne kapljice vode u svijetu u kojem voda postaje sve rjeđi resurs. Koristeći obiteljski mjesečni račun za vodu, izračunajte koliko košta 0,5 L vode iz slavine te usporedite s cijenom 0,5 L boce vode u dućanu. Razgovarajte o vodi kao ljudskom pravu u opreci s vodom kao privatnim resursom.

Detalji događaja

Globalni cilj za održivi razvoj 6 – Osigurati pristup pitkoj vodi za sve, održivo upravljati vodama te osigurati higijenske uvjete za sve

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Taj dan ukazuje na važnost pitke vode i održivog upravljanja vodnim resursima. Obilježavanje Svjetskog dana voda predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Brazilu 1992. godine. Tema na koju se stavlja naglasak u obilježavanju tog dana svake godine se mijenja.

 

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Napišite sastavak ili kratku priču ispričanu iz perspektive jedne kapljice vode u svijetu u kojem voda postaje sve rjeđi resurs.
Koristeći obiteljski mjesečni račun za vodu, izračunajte koliko košta 0,5 L vode iz slavine te usporedite s cijenom 0,5 L boce vode u dućanu. Razgovarajte o vodi kao ljudskom pravu u opreci s vodom kao privatnim resursom.

X