studeni, 2022

16stu(stu 16)00:0020(stu 20)00:00Tjedan globalnog obrazovanjaInformiraj se o tome što je globalno obrazovanje! Što su po vama ključni globalni izazovi koji se preslikavaju u naš svakodnevan život lokalno? Osmislite i prijavite Centru za mirovne studije (cms@cms.hr)  svoju akciju/aktivnost za Tjedan globalnog obrazovanja!

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Tjedan globalnog obrazovanja održava se diljem Hrvatske od 16. do 20. studenog u sklopu široke kampanje koju koordinira Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, a koji se svake godine obilježava kroz različite oblike formalnog i neformalnog obrazovanja, te informalnog učenja u cijeloj Europi.

Cilj je Tjedna potaknuti obrazovne radnice i njihove učenike/ce, ali i ostale zainteresirane građane da se okušaju u aktivnostima koje potiču razvoj njihove globalne kompetencije.

Moto „Djelujte lokalno, razmišljajte globalno“ nikada nije bio toliko aktualan kao 2020. i 2021. godine. Potreba da se preispita naš način života – od naših potrošačkih navika, do načina na koji se odnosimo jedni s drugima i sa okolinom, kao i kako promišljamo o ulozi obrazovanja u našem društvu – postala je naša zajednička briga. Sada, više nego ikad prije, moramo se okupiti kao globalna zajednica i slijediti ambiciozne ciljeve koji imaju za cilj zaštititi naš planet i njegovati održivije i humanije društvo.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Informiraj se o tome što je globalno obrazovanje! Što su po vama ključni globalni izazovi koji se preslikavaju u naš svakodnevan život lokalno? Osmislite i prijavite Centru za mirovne studije (cms@cms.hr)  svoju akciju/aktivnost za Tjedan globalnog obrazovanja!

Resursi: 

Filmić ‘What is Global Education’

https://www.youtube.com/watch?v=wdDMqVNkWEo&feature=emb_logo

Smjernice za Globalno obrazovanje:

https://www.cms.hr/system/article_document/doc/273/Smjernice_za_globalno_obrazovanje-HR-web.pdf

X