GOOD inicijativa u pripremi predizbornog sučeljavanja o obrazovanju

Novinarski_dom_Zagreb_20150323_DSC_0258Predizborno sučeljavanje fokusirano na obrazovanje i obrazovnu reformu GOOD inicijativa organizirat će 1. rujna 2016. u Hrvatskom novinarskom domu. Na sučeljavanju želimo potaknuti raspravu o različitim opcijama razvoja hrvatske obrazovne politike između kandidata za ministre obrazovanja iz vodećih političkih stranaka. Stoga, pozivamo predstavnike stranaka da javnosti predstave svoje kandidate za ministre obrazovanja i da upravo njih upute na sudjelovanje na sučeljavanju.

GOOD inicijativa pripremila je zahtjeve uoči izvanrednih parlamentarnih izbora te ih je uputila političkim strankama, zajedno s upitnicima u kojima se traži više informacija o stranačkim programima vezanim uz obrazovanje. Upravo ovi materijali bit će temelj za debatu.

Pozivamo političke stranke da ispune upitnike te da se sastanu s nama ako im je potrebno više informacija ili žele raspraviti o nekim otvorenim pitanjima. Do sada smo primili elektronski odgovor na poslane zahtjeve od MOST-a, a dana 18. kolovoza održan je sastanak s predstavnicima SDP-a na kojem smo detaljnije predstavili zahtjeve i pozicije te plan za predizborno sučeljavanje.

Ovim putem pozivamo i ostale stranke da nam se jave za sastanak, kao i da se odazovu na predizborno sučeljavanje.