GOOD Školica: Aktivizam za depolariziranu i snažnu Europu – DARE

Radite li sa mladima od 13 do 18 godina i uvijek ste u potrazi za novim edukacijskim materijalima koji potiču na kritičko razmišljanje i građanski angažman? Jeste li nastavnik/ica u srednjoj školi, edukator/ica ili trener/ica u neformalnom obrazovanju koji/a voli voditi grupne i razredne diskusije o suvremenim društvenim temama i izazovima? Jeste li zabrinuti zbog sve veće nesposobnosti našeg društva da se uključi u razgovor i dijalog o teškim temama?

Ukoliko vjerujete da je polarizacija društveni izazov sa kojim se treba pozabaviti, pozivamo vas da prisustvujete predstavljanju edukacijskih materijala kreiranih u sklopu DARE projekta.

Projekt “DARE – Aktivizam za depolariziranu i snažnu Europu” nastao je s ciljem stvaranja prostora za kritički pristup učenju te dijalog usmjeren na mlade i njihov aktivizam u području suvremenih izazova kao što su polarizacija, radikalizacija, mentalno zdravlje te kršenja ljudskih prava. Udruga HERMES je nositelj projekta, a partneri na projektu su Otvorena Komunikacija – OK (Srbija), Mreža Zapadnog Balkana – MZB (BiH), Kreisau Initiative – KI (Njemačka) i Transform (Švedska). Projekt je financiran kroz Erasmus+ program uz podršku AMPEU – Agencija za mobilnost i programe Europske unije. [1]

Nakon edukacije sudionici i sudionice će:

  • biti upoznati s inovativnim nastavnim materijalima za edukaciju koji nastoje ojačati aktivno građanstvo i europske vrijednosti te promicati i osnažiti glasove mladih i njihov građanski angažman.
  • biti osnaženi za pokretanje zdravog dijaloga o osjetljivim društvenim temamam u učionicama

Edukacija će se održati u utorak 28. studenog od 15:00h do 17:00h na Zoom platformi te je namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima i neformalnim edukatorima. Projekt će predstaviti Lina Jurjević, projektna koordinatorica udruge HERMES.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (28. studenog). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do ponedjeljka 27.11. do podne na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYYLbHpl4zkpbAEYmWMRWBvlf819Lx8C490XVCU6fC__GCYw/viewform