GOOD Školica: O homofobiji i što možemo učiniti?

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Potreba za znanjem koja je iskočila u najvećem broju na proteklim evaluacijama vezana je uz područje LGBTIQ tema, te stoga sljedeća tema nam je “O homofobiji i što možemo učiniti”.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:

  • biti upoznati/e s osnovnim vrstama homofobije, bifobije i transfobije
  • znati prepoznati primjere homo/bi/transfobije u svakodnevnom životu i školskom okruženju
  • biti svjesniji vlastitih  homo/bi/trans postupaka i reakcija
  • znati kako reagirati na homo/bi/transfobiju u školskom okruženju

Edukacija će se održati u ponedjeljak, 19. prosinca od 15:00 do 17:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima srednjih škola, odnosno isti će imati prednost pri selekciji. Molimo vas da u prijavnici dobro obrazložite svoju motivaciju i kako namjeravati koristiti znanja stečena kroz edukaciju, jer će nam to biti glavni kriterij selekcije.

Edukaciju će provesti Janja Trkulja, voditeljica programa Smanjenja homofobije, bifobije i transfobije u sustavu obrazovanje u udruzi LORI.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (19. prosinca). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do nedjelje 18. prosinca na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDbFkwRHB8x5aaPdIMpvUWLvIJLhrOverqtlEc8eOF4Ky_lA/viewform