GOOD Školica: Rodno uvjetovano nasilje i nasilje u mladenačkim vezama

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Već od prvih romantičnih veza koje nastaju u mladenačkoj dobi, bitno je osvijestiti i ukazati na nužnost prepoznavanja nasilničkog ponašanja. Često nasilno ponašanje u partnerskim odnosima asociramo sa fizičkim nasiljem, međutim, bitno je naglasiti kako ono može biti i psihološko, ekonomsko i/ili seksualno. Također je bitno osvijestiti da su djevojke i žene ranjivija skupina te zbog čega govorimo o rodno uvjetovanom nasilju kada govorimo o nasilju od strane partnera.

Tijekom radionice prolazit ćemo kroz teme:

  • Što je rodno uvjetovano nasilje i koji su najčešći oblici
  • Nasilje u partnerskim odnosima – oblici, prevencija i posljedice
  • Prava žrtava kaznenih djela (osvrt na rodno uvjetovano nasilje)
  • Specifičnosti u radu sa žrtvama rodno uvjetovanog nasilja

Edukacija će se održati u srijedu, 17. svibnja od 14:00 do 16:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena osobama koje rade s djecom u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.

Edukaciju će provesti psihologinja Ivana Prović, pružateljica podrške na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 . 

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (17. svibnja). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde. Prijaviti se možete do utorka 16. svibnja na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddRsl08zZPvYAnzGpnenBs9X_BS4bJHSVarWAPRU5JZ7LK9g/viewform