Okrugli stolovi „Prema demokratskoj školi“ u Slavonskom Brodu, Sisku, Rijeci i Puli

Kako bi se potaknule škole, učitelji i stručni suradnici na izgradnju takve školske kulture GOOD inicijativa je izradila publikaciju „Prema demokratskoj školi“.

Publikacija sadrži preporuke i smjernice za škole za razvijanje demokratske školske kulture, te prijedlog Nastavnog plana i programa za predmet „Građanski odgoj i obrazovanje“.

U suradnji s članicama i suradnicama GOOD inicijative organiziraju se okrugli stolovi na kojima će se prije svega predstaviti publikacija, ali i otvoriti dijalog o potrebnim koracima kako bi se razvila demokratska kultura u našim školama, te osigurao sustavan i kvalitetan razvoj građanskih i društvenih kompetencija kod djece i mladih.

Okrugli stol će se u Slavonskom Brodu održati 15. studenoga, a organizira se u suradnji s Učilištem Moneo, ustanovom za obrazovanje odraslih i Udrugom za ruralni razvoj Eko Brezna. Početak okruglog stola je u 17.00 sati, a održat će se u Učilištu Moneo, Dobriše Cesarića 46. [facebook event].

Članica inicijative u Sisačko-moslavačkoj županiji – Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (Udruga IKS) – suroganizatorica je okrugli stol „Prema demokratskoj školi“ u Sisačko-moslavačkoj županiji. Okrugli stol će se održati u četvrtak 16. studenog 2017. u Osnovnoj školi 22.lipnja, Franje Lovrića 27, Sisak, s početkom u 12:00 sati. [facebook event].

Udruga Delta i Udruga PaRiter iz Rijeke organiziraju okrugli stol u Rijeci 23. studenog 2017. s početkom u 14:00 sati. [facebook event].

Završni okrugli stol će se održati u Puli, a organiziraju ga Udruga „Zelena Istra“ iz Pule i Centar za građanske inicijative iz Poreča. Okrugli stol „Prema demokratskoj školi“ održat će se 29. studenog 2017. godine u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, Gajeva 3, s početkom u 11.30 sati [facebook event].

Pozivamo vas da se odazovete i sudjelujete na okruglim stolovima!