GOOD Školica: Coming out – kako pružiti podršku mladim LGBTIQ osobama

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Potreba za znanjem koja je iskočila u najvećem broju na proteklim evaluacijama vezana je uz područje LGBTIQ tema, te stoga sljedeća tema nam je “Coming out – kako pružiti podršku mladim LGBTIQ osobama”.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:

• biti upoznati/e s osnovnim konceptom coming outa (što je coming out, važnost coming outa, faze coming outa…)
• steći uvid u dobrobiti i izazove povezane s otkrivanjem spolne orijentacije i/ili rodnog identiteta za LGBTIQ osobe
• upoznati se s pozitivnim praksama, odnosno načinima kako podržati osobu u procesu coming out-a

Edukacija će se održati u srijedu, 05. listopada od 17:00 do 19:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima srednjih škola, odnosno isti će imati prednost pri selekciji.

Molimo vas da u prijavnici dobro obrazložite svoju motivaciju i kako namjeravati koristiti znanja stečena kroz edukaciju, jer će nam to biti glavni kriterij selekcije.

Edukaciju će provesti Daniel Martinović, predstavnik udruge Dugine obitelji, s višegodišnjim iskustvom u provođenju edukacija koje pokrivaju LGBTIQ* teme.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (5. listopada). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do utorka 4. listopada na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegx4XBB51MFiDTS0WitogXkL5LfAPK73HouZwY7CIURRHRvw/viewform?fbclid=IwAR13WNaFwWMVMyupJwYfjp1Wy7WtNZjeyYhIHhuyJipfRefKG1hzF_C_4hs

Autorica ilustracije: Thoka Maer

Edukacija se održava u sklopu projekta “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost”, koji je podržan sa 129.600,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova 2014-2021.