prosinac, 2022

05pro00:00Međunarodni dan volonteraOsnujte volonterski klub u svojoj školi. Razgovarajte o područjima gdje biste najrađe volontirali (geografska i tematska) te što bi vas najviše motiviralo za volontiranje. Napravite školski  VOLONTERSKI INFO KUTAK pomoću kojeg bi se učenici_ce i školsko osoblje moglo informirati o mogućnostima volontiranja. Pozovite predstavnike volonterskih organizacija da predstave svoj rad u razredu.

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Obilježava se od 1985. godine kada je na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda odlučeno jedan dan u godini posvetiti podizanu svijesti o važnosti volonterskog angažmana te motiviranju ljudi da postanu volonteri, u vlastitim državama ili u inozemstvu. Na ovaj se dan pažnja uglavnom daje radu volonterskih centrara i klubova kao i aktivnostima volontera diljem svijeta. Upoznajte se s radom volonterskog centra u svom gradu ili regiji.

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Osnujte volonterski klub u svojoj školi. Razgovarajte o područjima gdje biste najrađe volontirali (geografska i tematska) te što bi vas najviše motiviralo za volontiranje.

Materijali za rad u razredu:

Napravite školski  VOLONTERSKI INFO KUTAK pomoću kojeg bi se učenici_ce i školsko osoblje moglo informirati o mogućnostima volontiranja.

Pozovite predstavnike volonterskih organizacija da predstave svoj rad u razredu.

X