studeni, 2022

19stu00:0000:00Svjetski dan wc-aIstražite što je ‘’World Toilet Organization’’ i zašto je važan rad te organizacije. Pogledajte kratku reportažu o Svjetskom danu WC-a i zajednički u razredu smislite na koji način vi možete doprinijeti poboljšanju sanitarne zaštite u svijetu.

Detalji događaja

ZAŠTO SE OBILJEŽAVA?

Omogućavanje odgovarajućih toaleta moglo bi spasiti živote više od 200.000 djece u svijetu, prema UN-u. Zemlje u kojima se defekacija na otvorenom najviše prakticira iste su zemlje s najvećim brojem smrti djece mlađe od pet godina, visokom razinom pothranjenosti i siromaštva te velikim razlikama u bogatstvu. Štoviše, više od milijardu ljudi obavlja nuždu na otvorenom zbog nedostatka odgovarajućih zahoda.

Međunarodne organizacije, posebice Svjetska toaletna organizacija, godinama promoviraju Svjetski dan toaleta. Godine 2013. UN je službeno priznao 19. studenoga kao Svjetski dan WC-a u pokušaju da sanitarna zaštita za sve postane globalni razvojni prioritet.

Preuzeto: https://www.timeanddate.com/holidays/un/toilet-day

PRIJEDLOG AKTIVNOSTI

Istražite što je ‘’World Toilet Organization’’ i zašto je važan rad te organizacije.

https://www.worldtoilet.org/

Pogledajte kratku reportažu o Svjetskom danu WC-a i zajednički u razredu smislite na koji način vi možete doprinijeti poboljšanju sanitarne zaštite u svijetu.

Proučite web stranicu ‘’The Poop Project’’

https://thepoopproject.org/

Pogledajte video:

Proučite što je to ‘’Humus Toilet’’ i kakve veze ima s umjetnikom Hundertwasserom.

X