Od demokracije u školi do demokracije u društvu: ČEKAJUĆI TRAMVAJ ZVAN OBRAZOVNA REFORMA!

Prije godinu dana, 1.6.2016. godine, 50 000 ljudi izašlo je na ulice za obrazovanje pod motom “Hrvatska može bolje”. To nije bila “fešta”, to nije bilo “čekanje tramvaja”. Bio je to prosvjed protiv političkih floskula. Bilo je to zalaganje za reformu obrazovanja. Svatko tko razmišlja dulje od četiri godine unaprijed zna da vrijedi ulagati u obrazovanje.

Kvalitetno obrazovanje izgrađuje ljude koji iniciraju promjene, pokreću poslove, grade demokratsko i solidarno društvo. Kvalitetno obrazovanje povećava kvalitetu života stoga posvetimo dio svog vremena zalaganju za kvalitetno obrazovanje!

Povodom obilježavanja godine dana od prosvjeda “Hrvatska može bolje“, GOOD Inicijativa organizira niz aktivnosti o kojima više možete saznati na slici u nastavku.

Uključite se u aktivnosti koji vas zanimaju prijavom na mail info@goo.hr, a osobito vas pozivamo da 1.6. u velikom broju sudjelujemo u tribini, a u 18 sati i u prosvjednoj akciji za obrazovnu reformu utemeljenu na stručnosti i kvalitetnom obrazovanju!

Više informacija o samim događajima možete pronaći i na našim društvenim stranicama.Održivi razvoj i zaštita okoliša također je važan dio građanskog odgoja i obrazovanja stoga vas pozivamo da od 30.5 do 5.6. sudjelujete i u nizu aktivnosti u okviru Europskog tjedna održivog razvoja, koje će biti organizirane u mnogim zemljama Europe kao i u Hrvatskoj.