GOOD Školica: “Ljudska prava u digitalnom svijetu”

S novim tehnlogijama postavljamo sami sebi pitanje: može li društvo pratiti ritam tehnološkog napretka?

Kako bi saznali odgovor na ovo, ali i slična druga pitanja, pozivamo sve zainteresirane na interaktivnu online radionicu u kojoj će biti predstavljeni glavni izazovi rada s novim tehnologijama i u kojoj ćemo pokušati otkriti koja su ljudska prava posebno ugrožena te kako postaviti prava pitanja koja potiču kritičko razmišljanje mladih.

Bilo da ste osoba koja radi s mladima, nastavnik/ica, edukator/ica, stručni suradnik/ica, student/ica, aktivist/ica, volonter/ka ili zaposlen/a u organizaciji civilnog društva ili jednostavno netko kome je stalo do stvaranja pozitivnih promjena, cilj ove radionice je upoznati vas s izazovima novih tehnologija kako bi mogli pravodobno reagirati probuditi kritičko mišljenje učenika i mladih.

Nakon edukacije sudionici će:

  • znati prepoznati opasnosti koji donosi umjetna inteligencija i društvene mreže
  • znati reagirati na govor mržnje i znati prepoznati govor mržnje
  • znati pronaći informacija o ljudskim pravima i kršenju ljudskih prava
  • biti osnaženi reagirati i uključivati se u projekte koji se tiču digitalnih prava

Neke od tema o kojima ćemo razgovarati su: pravo na privatnost, sloboda izražavanja, govor mržnje, dezinformacijame, umjetna inteligencija i društvene mreže

Edukacija će se održati u srijedu 28.2.2024. od 15:00h do 17:00h na Zoom platformi a provest će ju Sara Sinčić, predstavnica Kuće ljudskih prava.

Svim prijavljenima ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (28.2.). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do utorka 27.2. do podne na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZuPtLq_iljCBRPNFpbe4dscc5WInhiRXEXH0fHEcFM2Y8ag/viewform