GOOD Školica: “Navigiranje kulture otkazivanja: Osnaživanje edukatorica i edukatora za kreiranje prostora za kritički dijalog u učionici”

Vraćamo se s novim edukacijama u sklopu GOOD školice!

Kultura otkazivanja, popularno znana kao ‘cancel culture’, predstavlja široko rasprostranjeni trend koji je započeo tijekom 2010-ih godina. U ovom fenomenu, grupa ljudi na internetu često pokušava bojkotirati pojedinca ili organizaciju nakon što su iznijeli ili podržali nešto što je smatrano problematičnim. Ova reakcija često proizlazi iz želje da se skrene pozornost na osjetljive teme poput homofobije, rasizma i sličnih, no često rezultira masovnim napadima na pojedince i zlostavljanjem na društvenim mrežama.

U okviru ovog predavanja, istražit ćemo pojmove i implikacije kulture otkazivanja te njen utjecaj na današnje generacije, posebice generacije Z i Alfa, koje su uvelike obuhvaćene ovim trendom. Raspravit ćemo o strategijama koje će educirane profesorice i profesori moći primijeniti kako bi stvorili inkluzivnije okruženje za učenike i učenice, omogućujući im da s osjetljivošću i poštovanjem raspravljaju o kontroverznim temama. Cilj je potaknuti konstruktivan dijalog i zajedničko traženje rješenja kroz nenasilnu komunikaciju.

Edukacija će se održati u srijedu 14.2.2024. od 15:00h do 16:30h na Zoom platformi a provest će ju Maja Krištafor, suradnica Hrvatskog debatnog društva.

Svim prijavljenima ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (14.2.). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 14.2. do podne na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYh9yQ17GvAMYemCGAIOPqMY4uQPRBSHvE5uiWxE-yhl4jug/viewform