Glas roditelja je važan! Poziv na sastanak za roditelje o važnosti sustavnog provođenja građanskog odgoja i obrazovanja – Zagreb

Smatrate li da je važno da djeca u školi uče komunicirati, poštivati druge, zauzimati se za sebe, tražiti posao ili kako biti odgovorni?

U GOOD inicijativi smatramo da odgojno-obrazovni sustav treba odgovarati na potrebe djece, pripremati ih za odrasli život, odgovorno i zrelo ponašanje. Zanima nas mišljenje roditelja o potrebama njihove djece te stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje na sastanak koji će se održati 14. prosinca 2015. od 17 do 19 sati, u prostoru Zelene akcije, Frankopanska 1, 1. kat, Zagreb.

Cilj sastanka je čuti stajalište roditelja o sljedećim pitanjima:

  • Kakav sustav odgoja i obrazovanja žele za svoju djecu
  • Koliko su upoznati s programom građanskog odgoja i obrazovanja te načinom na koji se provodi u školama
  • Smatraju li da je građanski odgoj i obrazovanje potreban u školi
  • Kako vide svoju ulogu u školi i osjećaju li se dovoljno uključenima u odgoj i obrazovanje svoje djece

Ovakvi sastanci su dosad održani u Splitu, 16.9.2015. i u Osijeku 25.11.2015., a tijekom 2016. godine planiramo održavanje sastanaka i u drugim gradovima u Hrvatskoj.

Na sastanak prijaviti se možete putem e-maila na: irena@udrugaroditeljakpk.hr zaključno do 11.12.2015.


Organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima od 2008. godine okupljene su u Inicijativu koja se zalaže za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav (GOOD Inicijativa).

Cilj građanskog odgoja i obrazovanja jest razvijanje građanske kompetencije učenika kao aktivnih i odgovornih građana. Građanski odgoj i obrazovanje je usmjeren na razvoj građanske kompetencije, odnosno na razvoj vještina, znanja i stavova učenika kao aktivnih i odgovornih građana.

GOOD inicijativa u rujnu 2015 započela je s kampanjom čija je svrha informirati javnost o građanskom odgoju i obrazovanju te potaknuti odgovorno uključivanje svih ključnih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja.


Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Irenu Bohač iz Udruge roditelja Korak po korak na mobitel: 095 485 5113, ili e-mail: irena@udrugaroditeljakpk.hr