GOOD školica: Financijska pismenost u razrednoj nastavi

I evo nam i posljednje GOOD školice prije ljetnih praznika. Kao i dosad, temu su i ove online edukacije za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce birali sami_e nastavnici_e i stručni_e suradnici_e, a financijska pismenost se traži iz edukcije u edukaciju. 

U ovom izdanju „GOOD školice“ bit će predstavljeni nastavni materijali nastali u sklopu projekta „ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi“. U sklopu projekta nastao je priručnik „Strategije poučavanja financijske pismenosti: priručnik za uključivanje financijske pismenosti u različita odgojno-obrazovna okruženja“, zbirka nastavnih priprema „Strategije poučavanja financijske pismenosti: zbirka nastavnih priprema“ te aplikacija „ProFiLE Financial Literacy“ koju se može preuzeti s Apple Storea i s Google Playa.

Više o projektu se može saznati na https://profileproject.eu/ i https://fso.hr/projekti/profile-promoting-financial-literacy-in-europe/.

Po završetku edukacije, polaznici:e će moći:

  • navesti važnost poučavanja financijske pismenosti od najranije dobi
  • nabrojiti glavne domene financijske pismenosti kako je definirana u sklopu projekta
  • predlagati nove načine korištenja nastavnih materijala

Edukacija će se održati u srijedu, 29. lipnja 2022. od 18.00 do 20.00 sati na Zoom platformi te je namijenjena odgojno-obrazovnim djelatnicima_ama u razrednoj nastavi. Edukaciju će provesti Mario Bajkuša iz Foruma za slobodu odgoja. Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do utorka, 28. lipnja, na ovom linku:   https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYqf-qgrTkuHdXbzlnVKw-x_Bi8zuWOow7v