GOOD Školica: Greenbox – alati za provedbu radionica u području ekologije i održivog razvoja

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Korištenjem edukativnih alata cilj je omogućiti učenicima da najprije steknu svijest o svojim izborima potrošnje i svom životnom stilu, mjereći njihov utjecaj na okoliš. Stoga će učenici moći osmisliti i započeti osobni „ekološki plan“, razmišljajući o malim svakodnevnim radnjama, jednostavnim ekološkim savjetima i ekološkim gestama koje se mogu primijeniti kod kuće, na poslu, na putovanju, kako bi preuzeti osobnu odgovornost i doprinijeli očuvanju okoliša.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:

●      biti upoznati/e s pojmom klimatskih promjena

●      biti u stanju procijeniti vlastiti utjecaj na klimatske promjene

●      upoznati se s dobrim praksama organizacije zelenih aktivnosti s učenicima

Edukacija će se održati u srijedu, 23. studenog od 18:00 do 20:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima srednjih škola, odnosno isti će imati prednost pri selekciji. Molimo vas da u prijavnici dobro obrazložite svoju motivaciju i kako namjeravati koristiti znanja stečena kroz edukaciju, jer će nam to biti glavni kriterij selekcije.

Edukaciju će provesti Matej Matić, predstavnik udruge udruga mladih ”Mladi u EU”.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (23. studenog). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde. Prijaviti se možete do utorka 22. studenog na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSBgZBMrfXrG-0BobO_Z7F4GukGmn-XoZgJqR3ZXPK8bJTFw/viewform