GOOD Školica: Klimatski kviz

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Klimatska kriza kompleksna je tema, s mnogo isprepletenih uzroka i posljedica te je ju je kao takvu ponekad izazovno predstaviti učenicima. Kroz interaktivni edukativni kviz u formi simulacije globalnih klimatskih pregovora učenici će se susresti s mnogo izazova na putu te zajednički, uz pomoć učitelja_ice, istražiti teme ključne za razumijevanje koncepta “klimatske pravde”, poput podjele bogatstva i resursa, povijesne odgovornosti, solidarnosti, demokracije i utjecaja korporacija.

Ciljevi radionice:

a) upoznati učenike s okolišnim, društvenim i političkim uzrocima i posljedicama klimatskih promjena

b) osvijestiti globalnu narav klimatskih promjena

c) razjasniti temeljni koncept “klimatske pravde”

d) upoznati se s rješenjima klimatske krize (individualnim i kolektivnim)

Edukacija će se održati u utorak, 18. svibnja od 10:00 do 12:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena osobama koje rade s mladima u dobi od 15 – 18 tj. srednjoškolskom obrazovanju. Selekcije neće biti te ako ste se prijavili, link na ZOOM vam stiže na dan održavanja edukacije.

Edukaciju će provesti Dora Sivka iz Zelene akcije, udruge za zaštitu okoliša.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije, 18.5.2023. Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 17. travnja na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwde5pLztR5NXaEHk4xMp3dACfVz49UCXR2up0P_nLjjcFoA/viewform