GOOD Školica: Prevencija i preventivni programi

Znate li što je prevencija i zašto je važna? Najčešće se spominje u kontekstu prevencije bolesti, no nakon pandemije korona virusa i dugotrajne izolacije sve se više počelo govoriti o prevenciji teškoća mentalnog zdravlja, posebice djece i mladih.

Kao stručnjaci koje rade na poboljšanju kvalitete života djece i mladih, ali i drugih pojedinaca, zajednica i društva općenito, trudimo se postupati u njihovom najboljem interesu. Baš zbog toga često je razmišljanje da je s djecom i mladima bolje raditi nešto nego ništa. No, često iz želje da napravimo nešto dobro, svojim preventivnim postupcima i djelovanjem možemo nanijeti štetu djeci i mladima.

Iz tog razloga na ovoj GOOD školici uvest ćemo vas u temu prevencije, objasniti zašto je važno da je utemeljena na znanosti i dokazima, ali i reći nešto više o prevenciji u različitim okruženjima (s naglaskom na školu) te obilježjima učinkovitih, odnosno neučinkovitih preventivnih programa.

Svrha edukacije je unaprjeđenje znanja iz područja prevencije, ali i rasprava te razmjena iskustava u području preventivnog djelovanja.

Edukacija će se održati 24.04.2024. od 15:00 do 17:00 a prvenstveno je namijenjena osobama koje rade s djecom i mladima, s posebnim naglaskom na sustav odgoja i obrazovanja.

Voditeljica edukacije je Martina Šimunić, socijalna radnica iz Ambidekster kluba.

Svim sudionicima/ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (nakon 12.00 sati). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede, 24. travnja (podne) na ovoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpTTqSaHgS6u4-rtzr9IFVp86sFiJTFevHxODKQP6kjeYxRw/viewform