GOOD Školica: Vršnjačko nasilje

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Podaci MUP-a ukazuju na trend porasta vršnjačkog nasilja te na zabrinjavajuću činjenicu o spuštanju dobne granice počinitelja nasilja; velika većina nasilnika sada je u dobi od 14 do 18 godina. Dodatno zabrinjava činjenica da problem vršnjačkog nasilja u RH ostaje nedovoljno prepoznat te se neadekvatno evidentira. Dostupni statistički podaci o pojavnosti vršnjačkog nasilja ukazuju da svako četvrto dijete u RH u dobi između 10 i 14 godina doživljava barem jedan oblik nasilja u školi. 

Tijekom radionice prolazit ćemo kroz teme:

  • Vršnjačko nasilje; definicija i statistički pokazatelji 
  • Znakovi prepoznavanja i prevencija vršnjačkog nasilja 
  • Prijedlozi interaktivnih metoda osvještavanja djece i mladih o predmetnom problemu 

Edukacija će se održati u srijedu, 14. lipnja od 15:00 do 16:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena osobama koje rade s djecom u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.

Edukaciju će provesti Petra Kontić, magistra sociologije i predsjednica udruge B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. Petra je koordinirala nekoliko projekata koji su se bavili temom vršnjačkog nasilja te ima iskustvo u provedbi radionica na predmetnu temu kako s djecom i mladima tako i s odraslima. 

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (14. lipnja). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 14.6. do 12.00 na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdreIJNI0bOrUVQo4hxCVGFYfJv_YHibmjYhUjwzUpvcYLv6Q/viewform