Javna akcija “Di su građani?” – Obilježavanje Međunarodnog Dana mladih

Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo (GOOD Inicijativa) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozivaju vas na javnu akciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, koja se održava u srijedu 12. kolovoza u 11 sati na Trg Petra Preradovića u Zagrebu.

Cilj nam je ovom akcijom tematizirati opći položaj i ulogu obrazovanja u Hrvatskoj te najaviti kampanju o građanskom odgoju i obrazovanju, koju započinjemo u rujnu. Kampanjom želimo potaknuti raspravu o važnosti građanskog odgoja i obrazovanja među građankama i građanima.

Javna akcija obuhvatit će i informiranje građanki i građana o ulaganju u obrazovanje te važnosti uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja. U 11 sati medijima će se obratiti predstavnici Mreže mladih Hrvatske i GOOD inicijative.

Pozivamo sve građane i građanke da izdvoje malo vremena za akciju te kroz razgovor s članovima GOOD Inicijative i sudjelovanjem u “foto-kutku” dodatno se informiraju o nužnosti uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja u škole.