Podijelite s nama vaša iskustva vezana uz obrazovanje, zapošljavanje ili kvalitetu života u Hrvatskoj!

Kad se ne bojimo biti iskreni prema sebi i drugima, kad brinemo za ljude, kad volimo ovu zemlju lakše nam je kritički promisliti i tražiti bolje u situacijama, kada nema objašnjenja za ono što se događa osim onog objašnjenja da je to jednostavno tako #jerHrvatska.

Jer kako objasniti da u turističkoj zemlji mladi čak i mladi koji završavaju turistička zanimanja teško nalaze stabilno zaposlenje koje će im omogućiti dostojanstven život, kako objasniti da ti treba „debela“ veza ako kao medicinska sestra ili tehničar želiš dobiti stažiranje, kako objasniti da se mladima otvara mogućnost samo za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a da to stručno osposobljavanje uključuje poslove kao što je “voditelj gradilišta”, kako objasniti da su političarima puna usta STEM-a kad mladi koji se obrazuju u tim područjima nađu posao u Irskoj, ali ne i u Hrvatskoj …

Ovo je samo djelić tog #jerHrvatska osjećaja.

Svatko od nas ima svoju priču. Baš tu priču želimo čuti i objaviti. Taj djelić vašeg iskustva upotpunjuje #jerHrvatska sliku. Trebamo otvoreno progovoriti o problemima da bi ih mogli zajednički rješavati. Trebamo javno pohvaliti dobre primjere da pokažemo da može i mora bolje.

Pozivamo građane i građanke da snime video ili nam tekstualno opišu svoja iskustva vezana uz obrazovanje, kao i uz zapošljavanje ili kvalitetu života u Hrvatskoj.

Koristite pri tom #jerHrvatska i/ili #Hrvatskamorabolje. Objavite tekst javno na društvenim mrežama ili pošaljite nam svoj tekst/video putem web stranice http://hrvatskamozebolje.org/ ili naših društvenih mreža.

Opišite iskustva i ono što bi htjeli promijeniti u Hrvatskoj, a mi ćemo ih objaviti.

Pretvorimo #jerHrvatska osjećaj u #Hrvatskamožebolje osjećaj!


Prije godinu dana, 1.6.2016. godine, 50 000 ljudi izašlo je na ulice za obrazovanje pod motom „Hrvatska može bolje“.

To nije bila „fešta“, to nije bilo „čekanje tramvaja“. Bio je to prosvjed protiv političkih floskula. Bilo je to zalaganje za reformu obrazovanja.

Svatko tko razmišlja dulje od četiri godine unaprijed zna da vrijedi ulagati u obrazovanje. Kvalitetno obrazovanje izgrađuje ljude koji iniciraju promjene, pokreću poslove, grade demokratsko i solidarno društvo. Kvalitetno obrazovanje povećava kvalitetu života.