Konferencija GOOD inicijative – Obrazovna reforma koja podržava građansku odgovornost i aktivnost: Put ili stranputica?

Ususret obilježavanju godišnjice dvaju prosvjeda pod nazivom “Hrvatska može bolje” 2016. i 2017. godine GOOD inicijativa organizira konferenciju pod nazivom OBRAZOVNA REFORMA KOJA PODRŽAVA GRAĐANSKU ODGOVORNOST I AKTIVNOST – PUT ILI STRANPUTICA?

Konferencija će se održati 28. svibnja 2018. u Zagrebu u Novinarskom domu (Perkovčeva 2). Cilj konferencije je kroz nekoliko panel diskusija uvidjeti gdje smo s obrazovnom reformom, predstaviti lokalne inicijative uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja te otvoriti pitanje uloge roditelja u uspostavi demokratske škole.

Ide li obrazovna reforma uistinu onim putem kojeg su građani prosvjedima tražili dvije godine za redom, što danas imamo, a što nam nedostaje i može li hrvatski obrazovni sustav bolje odgovorit će u prvom panelu Boris Jokić, bivši voditelj Cjelovite kurikularne reforme , Neven Budak, bivši voditelj Posebnog stručnog povjerenstva za praćenje i provedbu SOZT , Ana Tuškan, Sindikat hrvatskih učitelja, Eli Pijaca Plavšić, GOOD inicijativa, Predstavnik/ca MZO-a (tbc).

Na drugom panelu predstavit će se primjeri dobre prakse uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja (GOO) na lokalnim razinama te će nam se pridružiti predstavnici Gradova i županija, koji će prenijeti svoja iskustva u školama čiji su osnivači. Uvodno izlaganje o aktualnoj situaciji vezanoj uz građanski odgoj i obrazovanje održat će prof.dr. Berto Šalaj.

Na trećem panelu „Suradnja roditelja i škola u demokratizaciji škola i provedbi građanskog odgoja i obrazovanja“ predstavit ćemo rezultate mini istraživanja o stavovima i razmišljanjima roditelja o Građanskom odgoju i obrazovanju te demokratizaciji škola. Također, ovaj dio konferencije otvorit će prostor za zainteresirane roditelje da se informiraju o GOO-u te pitaju i raspravljaju o mogućnostima podršci GOO-u u školama i šire, kao i doprinosu demokratizaciji škola.


Facebook event: Konferencija GOOD incijative – godišnjica “Hrvatska može bolje”