Sadržaji iz GOO-a na satu povijesti: demokracija i ljudska prava – edukacija za nastavnike/ice

Prije male praznične stanke nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Ususret Međunarodnom danu ljudskih prava 10.12. organiziramo edukaciju kako bismo predstavili materijale o demokratskim revolucijama 1989., u kojima svjedoci vremena iz različitih europskih zemalja progovaraju o životu u komunističkim zemljama prije revolucija te o promjenama koje su one donijele u njihove živote.

Kroz materijale, dotaknut ćemo se pitanja važnosti ljudskih prava, u prošlosti i danas, te promjena i prednosti demokracije koju su nam donijele revolucije 1989. Također, razgovarat ćemo o tome kako prikazane materijale koristiti kako u kontekstu rada na temama demokracije i ljudskih prava te kako ih koristiti u različitim školskim predmetima.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:
● upoznati različite perspektive koje svjedoci vremena iznose u filmu
● razumjeti važnost obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava
● upoznati se s primjerima aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava
● razmijeniti primjere aktivnosti koje provode u nastavi
● razmijeniti mogućnosti primjene materijala u različitim školskim predmetima

Edukacija će se održati u četvrtak, 9.12.2021. od 18.00 do 20.00 sati na ZOOM platformi te je namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola.

Edukaciju će provesti Tena Banjeglav i Diana Todorova iz Documente (članica GOOD inicijative).

Nakon selekcije (8. prosinca navečer), odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM. Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 8. prosinca na ovom linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGRnt2_9DMkH98KjbKcBkCjrNx2PKphtHWqZVL58FXrC6Y4w/viewform