Vijeća učenika: izazovi i prilike – edukacija za nastavnike/ce

Nastavljamo s organiziranjem online edukacija na različite teme. U prosjeku organiziramo 2 – 3 online edukacije mjesečno, koje vode iskusni_e treneri_ce GOOD inicijative (50-ak organizacija civilnog društva koje se zalažu za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u sustav formalnog obrazovanja), na teme koje su birali upravo odgojno – obrazovni stručnjaci.

Kroz prošle cikluse nastavnici_e i stručni_e suradnici_e istaknuli_e su da su im potrebna znanja vezana uz sadržaje vezane za poticanje aktivne participacije učenika kroz rad vijeća učenika te sukladno tome ovaj put organiziramo edukaciju „Vijeća učenika: izazovi i prilike“ s ciljem osnaživanja voditelja i voditeljica vijeća učenika za kvalitetno vođenje vijeća učenika.

Nakon radionice sudionici i sudionice će:

  • biti upoznati s rezultatima nacionalnog istraživanja rada vijeća učenika u uvjetima pandemije
  • mapirati ključne izazove u vođenju vijeća učenika i reflektirati o svojoj praksi
  • identificirati rješenja za najčešće izazove s kojima se suočavaju voditelji i voditeljice vijeća učenika

Edukacija će se održati u četvrtak, 16.9.2021. od 18.00 do 20.00 sati na ZOOM platformi te je namijenjena voditeljima_icama vijeća učenika.

Edukaciju će provesti predstavnice Udruge „Delta“, Rijeka (članica GOOD inicijative).

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (16. rujna). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 15. rujna na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmmEh9VB5YI7M9Ocx3LnXq8FZR6RKrZ2L8n0pWOPAjjdCOCw/viewform