Zelena školica: okolišna odgovornost u zajednici

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike/ce i stručne suradnike/ce o temama koje biraju sami nastavnici/e i stručni suradnici/e prijavnicama na nove edukacije, ali i vrednovanjem već održanih.

Cilj radionice bit će proširiti znanja i vještine o okolišno-odgovornom ponašanju s rada civilnog sektora na odgojno-obrazovne ustanove. U svom aktivnom radu od 1998. godine Sunce je steklo mnogo znanja i vještina te iskustava u radu s djecom i mladima na okolišnim temama. Prezentirat će se pozitivna i negativna iskustva Udruge, ali i svih sudionika.

Nakon radionice sudionici i sudionice će moći:

  • opisati važnost partnerstva u odgojno-obrazovnom radu
  • prepoznati čimbenika koji utječu na uspješne partnerske odnose
  • prenijeti pozitivna i negativna iskustva u partnerstvu u cilju poboljšanja prakse
  • prepoznati načine uključivanja lokalne zajednice u rad odgojno-obrazovne ustanove.

Edukacija će se održati u srijedu 19. listopada 2022. od 10:00 do 12:00 na Zoom platformi i namijenjena je odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola. Molimo vas da u prijavnici dobro obrazložite svoju motivaciju i kako namjeravate koristiti znanja stečena edukacijom, jer će nam to biti glavni kriterij selekcije.

Edukaciju će provesti voditeljica Odjela za edukaciju i informiranje Sunca Margita Radman i stručna suradnica edukatorica Maja Golem. Nakon selekcije, odabranim sudionicima/ama poslat ćemo poveznicu za Zoom na dan održavanja edukacije (19. listopada). Po završetku edukacije, svim sudionicima Sunce će poslati potvrdu o sudjelovanju.

Prijaviti se možete do ponedjeljka 17. listopada na ovoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchb1jrUKRtIHHSFEm-s9XQ9TJ4QmqcECM4PWv6UPT-8ZApTg/viewform