GOOD Školica: LGBTIQ+ teme u nastavi – jučer, danas, sutra

Nastavljamo s ciklusom online edukacija za nastavnike_ce i stručne suradnike_ce o temama koje biraju sami nastavnici_e i stručni suradnici_e kroz prijavnice na nove edukacije, ali i kroz evaluacije već održanih.

Potreba za znanjem koja često iskače u proteklim evaluacijama GOOD školice vezana je uz područje LGBTIQ tema, te stoga sljedeća tema nam je kako razgovarati s učenicima o LGBTIQ+ temama u nastavi. Tijekom edukacije razgovarat ćemo o trenutnoj zastupljenosti i vidljivosti LGBTIQ+ tema u hrvatskom obrazovnom sustavu, podijeliti primjere iz prakse i poveznice na materijale koji se mogu koristiti, te pokušati odgovoriti na najčešća pitanja koja se pojavljuju u obradi LGBTIQ+ tema.

Tijekom radionice prolazit ćemo kroz teme:

  • Pregled analize zastupljenosti LGBTIQ+ teme u nastavnim materijalima i istaživanja o iskustvima mladih LGBTIQ+ osoba u hrvatskom obrazovnom sustavu
  • Primjeri priprema za nastavu koji obrađuju LGBTIQ+ teme
  • Najčešći izazovi i rješenja istih u obradi LGBTIQ+ tema

Edukacija će se održati u srijedu, 21. lipnja od 15:00 do 17:00 sati na ZOOM platformi te je prvenstveno namijenjena odgojno – obrazovnim djelatnicima srednjih škola, odnosno isti će imati prednost pri selekciji. Molimo vas da u prijavnici obrazložite svoju motivaciju i unaprijed postavite pitanja na koja želite odgovore tijekom edukacije.

Edukaciju će provesti predstavnice udruge Dugine obitelji, s višegodišnjim iskustvom u provođenju edukacija koje pokrivaju LGBTIQ* teme. Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (21. lipnja). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do utorka 20. lipnja (do 17.00)  na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG7G1-xG3JthtpFgoAJUBot2ZsjZ02EM64QHfLi6MqEVuhfQ/viewform

Edukacija je omogućena kroz projekt “Moja dugina obitelj”. Projekt “Moja dugina obitelj” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Više o projektu možete pronaći ovdje.