Što muči odgoj i obrazovanje pred lokalne izbore?

Županije, gradovi i općine osnivači su odgojno-obrazovnih ustanova. Lokalni izbori koji će se održati 16. svibnja 2021. godine prilika su da se razgovara o tome što sve muči sustav odgoja i obrazovanja za koji je odgovorna i lokalna vlast.

Organizacija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, infrastrukturni problemi, problemi s osiguranjem jednake kvalitete odgoja i obrazovanja u svim krajevima Hrvatske, organizacija prijevoza učenika, uključivanje djece iz ranjivih skupina, organizacija nastave za vrijeme pandemije, osiguranje adekvatnih i kvalitetnih ljudskih resursa u obrazovanju, jačanje građanskih kompetencija djece i mladih samo su neka od pitanja koja će se raspraviti tijekom virtualne rasprave koja će se održati 20. travnja 2020. godine u 12 sati.

U raspravi će sudjelovati predstavnici ključnih dionika odgoja i obrazovanja, znanstvenici i stručnjaci. Imena sudionika_ica rasprave bit će objavljena idućih dana.

Raspravu organizira GOOD inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav i Forum za slobodu odgoja u suradnji s portalom srednja.hr.

Raspravu će voditi Duje Kovačević.

Raspravu će se moći pratiti putem ZOOM platforme kao i na Facebook stranicama GOOD inicijative, Foruma za slobodu odgoja i srednja.hr.

Registracija na ZOOM platformi: https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_8lRch3aJRKGF_gwYlHy7Bg